marți, 15 octombrie 2013

Dezvoltarea personala

Dezvoltarea personala a devenit un domeniu tot mai auzit in cultura romaneasca.
Toata lumea a devenit un mic expert peste noapte. Si apar tot felul de filmulete pe net. Sfaturi cu igiena personala, nu ne referim la igiena vazuta din punctul de vedere al sanatatii, se vorbeste de igiena spiritului.

Ideea de baza care se transmite, poti sa devii orice doresti atata timp cat urmezi cateva trasee simple predate de  " expertii " in dezvoltare personala.
  Cred si eu ca au devenit experti, doar au platit 3 000 euro pe cursul de NLP practitioner, dar nu putem spune ca toata lumea se poate incadra in categoria coachingului.

Sa fim seriosi, daca ai platit atatia banuti pe un curs, intr-o economie aflata in plina criza financiara, nu putem sa nu vedem multi apostoli care nu doresc altceva decat sa isi scoata banii pe investitie si, de ce nu, sa obtina si un profit.

Si atunci, ne intrebam: " Cine este adevaratul promotor al NLP-ului, omul sau specialistu? "
Greu de raspuns cand te gandesti ca lipsa rezultatelor se masoara prin vointa scazuta a subiectului.
Hmmm....

Si de ce nu ai aborda acest domeniu? Stai confortabil si asculti cum oamenii iti spun problemele lor.
  Nu zic ca e greu sau usor, dar acorda putina atentie si economiei actuale. NLP-ul a fost creeat in periada cand economia mergea. In economia de azi... decide tu daca mai este bine sau nu sa abordezi acest subiect.

Intradevar, fiecare om isi atinge o personalitate superioara prin propria dezvoltare personala, insa, sa nu confundam necesitatea noastra cu realitatile pietei.

  Iti doresc o zi cat mai placuta si minunata daca se poate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu