joi, 3 octombrie 2013

Facultatea

Facultatea este marea speranta a tinerilor care iisi doresc sa se desparta de sanul familiei si isi cauta un loc al lor in aceasta lume mare.
  Ce sa te faci ca realitatea este alta. Intr-o economie pusa la pamant, facultatea a devenit doar un accesoriu si... doar atat.

Ce nu inteleg proaspetii absolventi de facultate, sau poate sistemul este conceput sa tulbere apele asteptarilor pe care si le-au format studentii pe periada anilor de studiu.

Realitatea:
   Facultatea este doar pentru a deschide cateva USI si nu mai mult. Timpurile nu mai sunt cele care erau cu ceva zeci de ani in urma in care fiecare absolvent isi gasea post de sef.  Si totusi, ce sa te faci cu miile, poate zeciile de mii de noi absolventi care ies in fiecare an de pe bancile facultatilor?
 Si cand te gandesti ca acestia mai au o noua provocare... amanarea iesirii la pensie a " batranilor " si lipsa de implicare a statului in sustinerea unor absolventi care invata de la profesori cere inca mai predau din materiale din vremea bunicilor.
  De ce zic asta?
  De cava timp imi pierd timpul pe cursuri on-line de la coursera si vad o diferenta ca de la cer la pamant. Sa fie aceasta diferenta un motiv pentru care economia noastra este atat de "infloritoare"?
  Chiar daca stiu raspunsul, refuz sa cred ca intentiile reale ale acestei situatii stau a fi descoperite doar de catre cei care stiu sa citeasca pintre randuri.

  Trecand peste toate acestea, intind o mana inspre realitatea zilnica si inca mai sper ca rasaritul soarelui poate sa schimbe mai putin placutul in ceva extraordinar.

  Partea frumoasa, in fiecare zi meste un nou rasarit.

  Sa ai o zi placuta si sa absolvi facultatea vietii cat mai curand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu